Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
11
R1200 models / Re: Alarm
« Last post by WayneC on March 29, 2020, 02:59:23 AM »
I dont see any fault code number in that scan so it would not be possible to give even a wild guess at any reasons
12
Introduce yourself... / Re: Introduce Yourself
« Last post by WayneC on March 29, 2020, 02:35:32 AM »
Welcome to the forum, I am sure any questions you have will receive helpful answers
13
R1200 models / Alarm
« Last post by Beagler on March 28, 2020, 09:13:10 PM »
Hi
Can someone confirm the reason for this fault. It is the only fault recorded. Have a Cansmart fitted for Denali lights and Innovv Front camera but not horn.   thank you

XDWA : -
Controller Type : Anti-Theft Alarm
Controller Name : XDWA
Controller : 0F8700
Manufacturer : META System S.P.A.
Manufacture Date (YY/MM/DD) : 17/05/08
VIN : Z263457
Program Count : 0
Program Count Maximum : 1024
Firmware Date (YY/MM/DD) : 17/05/08
Kilometers when programmed : 0.00
Number of FW configurations : 4
..HW Electronics (HWEL) :
....Firmware ID : 0A4C
....Firmware Version : 001.000.000
..Bootloader (BTLD) :
....Firmware ID : 0A49
....Firmware Version : 001.000.000
..SW Memory Image (SWFL) :
....Firmware ID : 0A4A
....Firmware Version : 001.006.003
..Coding Data (CAFD) :
....Firmware ID : 0A4B
....Firmware Version : 002.000.000
Fault Codes : 1
14
Introduce yourself... / Hi
« Last post by Beagler on March 28, 2020, 08:54:11 PM »
Just got the GS-911 couple of days ago and scanned the bike successfully. Great forum
15
Introduce yourself... / Introduce Yourself
« Last post by elmoalso on March 28, 2020, 06:57:18 PM »
Greetings Ladies and Gentlemen,
I'm new to the forum here but have been using GS-911s for awhile now. I think the first one I had I bought for my 2012 RT1200.
I'm an old fart (72) and ridden since I was 18. Rode just about anything with two wheels. I even had a flat-tracker in my younger days (actually MUCH younger).
First beemer was a pristine 1989 R100 that I crashed on my way to visit the original owner.
Rode mostly boxers until, on a lark, I test rode a 2013 K1600 GT. I bought it as soon as I got back to the dealer from the test ride. Honestly, I can't imagine a more perfect ride for me. Fast and nimble.
16
Technical / Re: Another Question on I Levels
« Last post by mike d on March 27, 2020, 03:03:04 PM »
Hi Schuppi & Wayne,

Thanks for the feedback. I have watched the Trim Bank video (plus a few others). I now feel more clued up as to what they are doing.

Thanks for the clarification on the I-Levels.

Keep safe

Mike

 
17
Technical / Re: Another Question on I Levels
« Last post by WayneC on March 27, 2020, 02:16:39 AM »
A club member has an R1200RT registered in 2006 (so probably built in late 2005)

Factory I-Level is K024 - 05-02-510
Actual I-Level is K024 -13-08-500

So in August 2013 it had an 'update' but the revision number has gone down.

Would that be correct?

Regards
Mike

iLevel = ModelSeries-Year-Month-Version within Month

So no, the iLevel has not gone down, the 500 means the version released at the start of August 2013 in the  Actual iLevel you posted
18
Technical / Re: Another Question on I Levels
« Last post by schuppi on March 26, 2020, 10:43:09 PM »
Hi there
There is a very good explanation here :http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Fuel_Trim_Info
19
Technical / Another Question on I Levels
« Last post by mike d on March 26, 2020, 12:39:29 PM »
A club member has an R1200RT registered in 2006 (so probably built in late 2005)

Factory I-Level is K024 - 05-02-510
Actual I-Level is K024 -13-08-500

So in August 2013 it had an 'update' but the revision number has gone down.

Would that be correct?

The bike starts easily, idles good and runs well at higher speeds (it's used for a commute of 20 miles or so, so gets warmed up).

The problem the owner describes is that when riding at much slower speeds (30mph), it feels like the bike wants to speed up.

A full autoscan didn't show up any obvious faults as such. Given we are in lockdown, I can't get over to look at the bike myself, and the owner is not very good with computers and the GS-911 (it took a long phone call to get the point of running the real time values). I will be speaking to him again at the week end, to maybe run the Real Time Values again.

One other question regarding the Trim Bank ! & 2 readings. At idle Trim bank 1 is reading 0.3%, and Trim Bank 2 is reading -0.89% (that minus 0.89%).

As I am not too sure what the trim values are, is this a viable set of reading?

Keep safe in this strange times!

Regards

Mike

   
20
Technik / Re: Clutch Issues
« Last post by misterkiddman on March 25, 2020, 09:28:11 AM »

Thanks guys for the information, it helped me a lot to sort out my problem
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10