Author Topic: 10491: Electronic Immobiliser malfunction  (Read 2852 times)

diondbeer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
10491: Electronic Immobiliser malfunction
« on: September 02, 2014, 02:08:05 PM »
Hi Guys. My F800GS has an issue. When I switched on the ignition switch yesterday the bike made a few werd noises from the various on board servos and then the ignition lights went dead. I removed the battery, it tested faulty. Put in a new unit. Ignition comes on  bit the starter button will not swing the motor. Get an error EWS on the dash and a “10491: Electronic Immobiliser malfunction” error with the GS911 test tool. The error wont clear. Tried the spare key. Can’t clear fault, any ideas?

fotodadi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
  • Karma: +0/-0
Re: 10491: Electronic Immobiliser malfunction
« Reply #1 on: September 02, 2014, 06:05:23 PM »
Perhaps the battery "outing" fried your ring antenna?

diondbeer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: 10491: Electronic Immobiliser malfunction
« Reply #2 on: September 02, 2014, 07:35:34 PM »
Replaced both pats, it's up and running again. Thought the designers of the electronics would build protection in against these things happening.

wmdowdy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: 10491: Electronic Immobiliser malfunction
« Reply #3 on: September 02, 2014, 08:47:54 PM »
I am not understanding what you replaced, you said replaced both parts, what parts by name did you replace?

diondbeer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: 10491: Electronic Immobiliser malfunction
« Reply #4 on: September 03, 2014, 09:48:14 AM »
The ring Antenna and the batt.