Author Topic: 2015 R1200GS second set of TPMS sensors  (Read 1421 times)

krakonosh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
2015 R1200GS second set of TPMS sensors
« on: April 07, 2017, 05:48:35 AM »
Hi all,
Does anyone know what happened to the option to have two sets of TPMS sensors? User manual for my bike specifically says I can have two sets of wheels.
I tried to input the new sensor ID, but it only replaces the current one. The learn feature doesn't work at all.
The new sensor works fine, I tested it with Autel TS401.

XRDC info:
GS-911 version: 1703.1 Datapack version:7.4
Date: 4/6/2017 Time: 7:52:26 PM

XRDC
Controller:0F8100
Serial Number:1081500143
Manufacturer:Schrader
Manufacture Date (YY/MM/DD):15/04/18
Program Count:0
Program Count Maximum:1024
Firmware Date (YY/MM/DD):99/99/99
Number of FW configurations:4
HW Electronics (HWEL):
  Firmware ID:0B49
  Firmware Version:000.001.008
Bootloader (BTLD):
  Firmware ID:0CB1
  Firmware Version:000.002.025
SW Memory Image (SWFL):
  Firmware ID:0CB2
  Firmware Version:001.000.070
Coding Data (CAFD):
  Firmware ID:0B4B
  Firmware Version:000.005.003

geemul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: 2015 R1200GS second set of TPMS sensors
« Reply #1 on: April 21, 2017, 01:43:35 AM »
Hello,
A couple of things.
I have been lead to believe the R1200GS can only support one pair of sensors.
The R1200GS Adventure can support the two pairs of sensors.

Now for a question from me, how did you get the TS401 to read and wakeup the sensors?
I can only find entries for the BMW cars, no bikes in the TS401 configuration.

Thanks,
Geoff

krakonosh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: 2015 R1200GS second set of TPMS sensors
« Reply #2 on: April 21, 2017, 03:15:39 AM »
Set the Ts401 to Saturn Astra 2009.
I talked to local dealer and they said that they can program the second set of sensors for me.
I'll let you know when I get it done.

geemul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: 2015 R1200GS second set of TPMS sensors
« Reply #3 on: April 21, 2017, 03:35:30 AM »
Set the Ts401 to Saturn Astra 2009.

Thanks, that worked just fine once I changed the firmware from EU to US!
« Last Edit: April 21, 2017, 03:38:30 AM by geemul »