Author Topic: 10219CAN-bus error  (Read 8642 times)

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #15 on: May 05, 2015, 02:16:51 PM »
ok ....just to make the things clear

for volt measurement i have to take the battery in, the motor off AND the key to OFF???

and for pin 26    i have to take the battery in, the motor off AND the key to ON??

the  Resistance measurement it is not clear to me..i mean "all ECU's from the wiring" : what i have to disconect? any photo around the web??


i don't have a wiring diagram

many thanks!!!

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #16 on: May 05, 2015, 06:22:40 PM »
hi

i made volt measure...

1-3-29 (from cable to black battery ) are ok (all of them are the same of battery, 13,6v)
5 ( from cable to red battery) ok, same of the battery
26 (from cable to black battery, with key ON) ok, same of the battery

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #17 on: May 05, 2015, 07:13:44 PM »
hope to done right...
Resistance measurement ...i disconnect THE BATTERY, THE 2 CABLES ON BMSKP...

pin 17 to BMS-K pin 53       measured 8 ohm   (the same if i put red and black tester together )
pin 16 to BMS-K pin 52       measured 8 ohm   (the same if i put red and black tester together )
so i think that  i took the right cable..the BMS-K (is the smaller on BMSKP ????)


pin 17 to ABS pin 30   i measured nothing....!!!!
pin 16 to ABS pin 15  HERE THERE IS A PROBLEM...if the cable is right on 15 ABS i don't have any "metal pin " so i can't measure nothing
« Last Edit: May 05, 2015, 07:20:07 PM by ciri »

schuppi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
  • Karma: +13/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #18 on: May 05, 2015, 10:35:25 PM »
Hi ciri,
if the VIN is right pin 30 and 15 at ABS are right.
Please check wire colours in the ABS connector.
15 = white/brown
30 = white/black

Voltage measurement is good. :)

By the way, in addition you can check this wires to the Kombi(dashboard)
can high on 1
can low on 2

Just one question: did you any kind of retrofitting? Maybe this is the reason for your time out fault?

also zero Ohm
Schönen Tag
Wolfgang
                                       talk less, drive more

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #19 on: May 05, 2015, 11:00:29 PM »
thanks

i will check colour..i need to remove black tape on the wires, right?? as i wrote...on 15 i don't have any connect to check, just empty space on plug)

i don't understand "can high on 1  and can low on 2"...how can i check them??

here are the fact:

a friend of mine made for me the wire from tom tom to bike connector (with original cable)
i connect it to the bike..and i am pretty sere i see little flash...but i really not sure..

after that, bike goes well for a  30min trip...but it seems tomtom won't charge (but was the first time i used this...and tom tom woke up with the bike engine,so i thought if was well done...mah???)

the day after i went to a long trip..after almost 30 min bike "says" the battery low...but i realized it after a while
i stopped for make gasoline and than the bike won't start up...battery went out of power
i had a second (not to much charged ) battery , so i decided to try again...but after 30 min the instrument cluster does not activate properly...no gear display,no turning lights ecc ecc...i stopped to check and again the  motorbike won't start...

IT SEEMS THE ALTERNATOR IS FAULTY???? but it faulty because of the instrument cluster does not activate properly ??


we tried to put the bike on (i am italian, and the bike stopped in switzerland...a friend of mine come to help me) also with battery cable between each other but nope...

that's all folks!!

schuppi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
  • Karma: +13/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #20 on: May 05, 2015, 11:35:08 PM »
good evening 8) :)

i don't understand "can high on 1  and can low on 2"...how can i check them??  In the connector of Kombi
uups, thought it was clear. The same procedure, from ZFE to Kombi.

another uuupps:
a friend of mine made for me the wire from tom tom to bike connector and
i am pretty sere i see little flash.

So disconnect this retrofit, check this cables and those who are close to them to ZFE for short circuit.
Hope this helps to find it out
Schönen Tag
Wolfgang
                                       talk less, drive more

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #21 on: May 06, 2015, 07:48:03 AM »
hi
i already disconnected the cable from the plug (near the radiator, there is a plug made for navigators...)  when the first time battery went low...



sorry but i don't know what kombi is...where is the plu??

many thanks

schuppi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
  • Karma: +13/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #22 on: May 06, 2015, 09:32:55 AM »
CAN-Kombi H/LCluster type: CAN-Kombi H/L
Part No.: 7725817
Hardware Index: 7
Coding Index: 7
Manufacturer: Siemens VDO Automotive

That's the display panel / dash board / Anzeigeeinheit / Kombiinstrument /  8) ;)
Schönen Tag
Wolfgang
                                       talk less, drive more

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #23 on: May 07, 2015, 04:05:38 PM »
here my 2 connectors...

http://imgur.com/3wU8BLn,4WSe19H
http://imgur.com/3wU8BLn,4WSe19H#1
Hi ciri,
if the VIN is right pin 30 and 15 at ABS are right.
Please check wire colours in the ABS connector.
15 = white/brown
30 = white/black



schuppi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
  • Karma: +13/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #24 on: May 07, 2015, 10:08:02 PM »
Hi ciri,
so just I'm a little bit confused :-\, can't find such a connector as you figured in picture 2? It's not the same as showed
in the wiring diagram. So I don't know how to give more help? In my document the ABS connector has 47 pins?

Picture 1 looks like ZFE.
And Picture 2 seems to be from BMS-K Motor ECU?

I will try to find it :)

« Last Edit: May 08, 2015, 10:52:52 AM by schuppi »
Schönen Tag
Wolfgang
                                       talk less, drive more

schuppi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
  • Karma: +13/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #25 on: May 09, 2015, 12:19:45 AM »
Hello ciri

Sorry to frustrate you :( . But I'm not able to find such a connector with 96 pins.
On every ABS-module I looked for, is a connector with 47 pins and CAN-Bus is always on pin 15 and 30.

Within the next few days I'll be on the road and can't give any informations, sorry.
Schönen Tag
Wolfgang
                                       talk less, drive more

ciri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #26 on: May 13, 2015, 08:06:38 PM »
no problem


i went to BMW and after a few tests, they said first to change ZFE ...after  that...it can be anything!!!

or just ZFE....mah

i check if there are used ones...i have the  61358520262....if you search REALOEM for the, there are many other codes...are them the same??
thanks



EDIT

i mean  http://www.realoem.com/bmw/it/partxref?q=61358520262

does it says 61358520262 it is Superseded by
61358521877 (02.08.2010 — 13.06.2013),
61358531470 (12.03.2012 — 13.06.2013),
61358536929 (12.03.2012 — 04.06.2014),
61358552125

and i can mount one of those??
« Last Edit: May 13, 2015, 08:26:16 PM by ciri »

Laxman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: 10219CAN-bus error
« Reply #27 on: February 22, 2018, 02:57:56 PM »
Hi,

Having the same issues on a 2010 GS12. Would just like to clarify on the CAN Hi/Lo wiring resistance check suggested ( pin 17 - BMSk pin 53), which pin 17 are you referring to? The ZFE - BMSK connection? Noticed the BMS-k ecu has 2 connectors. (58-pin and 72-pin).  Thanks.