Author Topic: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!  (Read 2182 times)

WIZARD1325

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« on: March 02, 2024, 09:07:02 PM »
I was configuration the Alarm tone on my bike and when i coded it, my alarm sound does not work anymore.

I have the arm/disarm tone enabled on both screens and on the TFT settings but no tone and also no warning tone that the alarm is going to go off. Also does not tone when manually arming with fob, just one indicator flash for "disarm" two for "arm" and three for "already armed".

I tried a couple of different arm delay times and they work correctly, double flash when armed (but no tone  :'().

Also, The setting i input on the TFT screen does not reflect the GS-911 and vice versa. How do I get my tone back?


WIZARD1325

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #2 on: March 02, 2024, 10:29:54 PM »
Interesting enough if i turn on tilt sensor on the TFT  The arm beeps 3 times?  Not sure what the 3 beeps mean.

But one thing is for sure the GS-911 mess up the TFT for sure.  If I turn on all settings on the TFT screen the bike will not beep anymore.  I even tried to disable it on the GS-911 and turning it on the TFT and it still wont beep. But the settings I listed about will get it back acting right. 

Just now I can't get my alarm to go off  any help would be great since i solved 50% of the main issue myself, HEX.

GS Jim

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • Karma: +10/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #3 on: March 03, 2024, 07:48:07 PM »
I am having this same problem also and posted about it here (http://forum.hexcode.co.za/forum/index.php/topic,4728.msg16268.html#msg16268) You are the only other person that I have noticed posting regarding this, would be interested to hear from Hex on this as I find it hard to believe no else has this problem.
I took a look at your links and will give them a try and see what happens and report back.
Regarding the 3 beeps/flashes when arming, apparently according to the manual that disables the motion sensor
From manual page 87 (Press button 1 again on the radio-operated key during the activation phase to deactivate the motion sensor (e.g. to transport the motorcycle by train when the severe movements may activate the alarm). Turn indicators flash three times. Confirmation tone sounds three times (if programmed). Motion sensor has been deactivated)
I would really like my arming tone back.

WIZARD1325

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #4 on: March 03, 2024, 08:29:56 PM »
Hey Jim try my settings it should work. In case it doesnt after which only mess with the TFT screen to see if you can get it to beep again.

My Alarm gave a warning tone today  but it took me sitting on it to activate then the alarm went off. I tried the kickstand method but that didnt set off the alarm
« Last Edit: March 03, 2024, 08:35:01 PM by WIZARD1325 »

GS Jim

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • Karma: +10/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #5 on: March 03, 2024, 11:19:42 PM »
Wizard you da man!!
Arm, disarm, train mode, warning to siren beeps all work. It seems to be the first screen where you need to set to disable for auto arm and arm/disarm tone for it to tone again. Maybe HEX mixed up the titles on the screen as the order is reversed on the second screen. Its weird that changing the setting doesn't change the TFT settings.
I also tried 60,120 second delay (disable sets it back to the stock 30 second) and disabled the battery saving mode and it still works.
Trying to get the alarm to go off on purpose has always seemed a little inconsistent, sometimes just brushing against the bike in the garage will do it and other times you have to shake the hell out of it, but it worked for me accompanied by the 12 warning tones.
Be interesting to hear HEX's take on this.

WIZARD1325

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #6 on: March 03, 2024, 11:50:45 PM »
" Its weird that changing the setting doesn't change the TFT settings. "

- This is correct it does not

Are all your boxes check on your TFT like mine though?   Its just weird that i have it disabled and my TFT screen is also disabled and it still works.

hmmmm....

No problem glad I help someone out! It took me 4 hours messing with the settings to find the right settings. And no it not just you. Many people dont purchase the alarm package on there bikes along with a GS-911

can you check to see if the ECE alarm sound works for you since i cant get my bike to go off lol.. Thanks!
« Last Edit: March 03, 2024, 11:53:12 PM by WIZARD1325 »

GS Jim

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • Karma: +10/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #7 on: March 04, 2024, 12:34:52 AM »
You said "TFT screen is also disabled and it still works". But your TFT picture shows all enabled.
 My TFT is all checked but the "Warning signal" has "Rising" or "Intermittent" not Loud and ? that you have, might be a Canadian thing as yours is a US version I believe or GS/GSA, 1200/1250.
ECE siren works but I like the US sound better.

GS Jim

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • Karma: +10/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #8 on: March 04, 2024, 12:45:54 AM »
All TFT Enable/Disable functions work correctly in any combination and also fob activation works as it should tone and all.

WIZARD1325

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #9 on: March 04, 2024, 12:59:57 AM »
weird cause when i check them on the right it says off lol  and when i uncheck it is on

GS Jim

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • Karma: +10/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #10 on: March 04, 2024, 01:40:32 AM »
A lot of people get confused on how this is presented. If you look at the picture attached you will see that the tilt sensor is highlighted so available for modification, it is checked so that means it is ON, the OFF at the end means that if you "click" (push wheel to right) that is what you will get not what you have.
 
https://drive.google.com/file/d/1WanQXfJXlLgRdV08YlWJNUAk4Z56sx1b/view?usp=drive_link

WIZARD1325

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #11 on: March 04, 2024, 02:09:33 AM »
Need access rights

GS Jim

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • Karma: +10/-0
Re: 22 R1250 GSA Alarm Tone does not work anymore!
« Reply #12 on: March 04, 2024, 02:46:59 AM »
I can never get the attachment function to work on this site GRRRR. Try this maybe
https://www.dropbox.com/scl/fi/wc5ptq1kwgy7996ly09l8/TFT.jpg?rlkey=1ol5ixtlav2i3io5rwhserinl&dl=0