Author Topic: Integral ABS - CAN (servo brakes) "Pressure in rear/front circuit too low"  (Read 64323 times)

gogy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
hallo jughead
have you shipped it


Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk


gogy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
jughead ??

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk


Jughead

  • Beta testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 476
  • Karma: +35/-2
    • Dual Sport Motorcycle Clinic
« Last Edit: July 24, 2017, 06:35:48 PM by Jughead »

rookiller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Hello and here is another FTE - Fan from Germany,

thanks for sure for the nice and logical infos of these Valve Problem.

The biggest challange, where to get one of those now, i hope someone can help me out, my GS will be off the road leagaly in Germny within the next 8 wweks.

After than is useless, or i go to pruchase the same mistake FTE Module with max just an 12 month warranty at the very nice and sooo helpful BMW Deaker.

Definitly that is not the way it should happen.

Nice sunday to all of you, and always a hand space between your Ass and the ground :-)

Markus

PS:used a R1100 GS from 1994 - sold it -- MISTAKE!
--later on a KTM 640 Enduro ~ 35.000mls around OZ & NZ, only problem the chains last not that long, and the rider... :-)
« Last Edit: August 13, 2017, 01:09:45 PM by rookiller »

Caesarsk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Hello to everyone I read this post and i have exact the same problem. I am from Greece. Can someone inform me where can i find these pressure valves? Any code or link it would be perfect. Thank you in advance


Jughead

  • Beta testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 476
  • Karma: +35/-2
    • Dual Sport Motorcycle Clinic
Hello to everyone I read this post and i have exact the same problem. I am from Greece. Can someone inform me where can i find these pressure valves? Any code or link it would be perfect. Thank you in advance

Hi Ceasarsk, and welcome.

What are the pressure readings you are getting?

If you look at the "Realtime Values" there will be 4 readings.

Caesarsk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Unfortunately the only Message i've got is "Rear Break Low Pressure" on BMW Diagnostic Program

Caesarsk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Except all other symptoms i read in this post when i press rear brake, i can't hear ABS pump motor run

Jughead

  • Beta testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 476
  • Karma: +35/-2
    • Dual Sport Motorcycle Clinic
Except all other symptoms i read in this post when i press rear brake, i can't hear ABS pump motor run

If the pressure is low in either the control circuit or the wheel circuit, the pump will not run.  Your problem is this sensor


If it is the control circuit, the sensor is inside the pump.  If it is the wheel circuit, it is the sensor on the outside the pump.

citizented

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Hello All,

I have had issues with this ABS unit on my R1100S in the past. It was the pressure sensors, I got a second hand unit and replaced the sensors and fixed it. I also potted behind the sensor with an epoxy potting compound to give the sensor more support and prevent vibration which I thought was the cause of the failure.

I have since brought my bike back into service after the winter and all was fine, but my battery was getting tired. I charged it, started the bike and took it to work, I got an abs light at the end of my journey. When I came to go home it would not start and I got some colleagues to bump start the bike. The ABS light remained on.

I hoped with a new battery it would solve the issue, I have replaced the battery and still a fault. The GS-911 reports two faults, the front control circuit is low (0.00bar) and the rear wheel circuit is high (34.18bar). It looks to me like I have two pressure sensors faulty. I am suspicious that the original battery issue caused a fault on these pressure sensors, does this ring true to anyone else.

Has anyone found a source for these pressure sensors or do I have to find a second hand unit and hope that the sensors within it are still ok. Otherwise its the absectomy for this bike!

All the best Ed.

Caesarsk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Except all other symptoms i read in this post when i press rear brake, i can't hear ABS pump motor run

If the pressure is low in either the control circuit or the wheel circuit, the pump will not run.  Your problem is this sensor


If it is the control circuit, the sensor is inside the pump.  If it is the wheel circuit, it is the sensor on the outside the pump.


Still searching for my problem. Unfortunately i've informed that my problem is the high pressure sensors and there is no spare part for this

Jughead

  • Beta testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 476
  • Karma: +35/-2
    • Dual Sport Motorcycle Clinic
Still searching for my problem. Unfortunately i've informed that my problem is the high pressure sensors and there is no spare part for this

Can you post/attach an Autoscan?

Caesarsk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Unfortunately my mechanic doesn't give me exact results. Just Low Pressure on Rear