Author Topic: Error codes after service  (Read 2882 times)

Gazair

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Error codes after service
« Reply #15 on: July 16, 2019, 11:27:56 AM »
This topic has not been posted in for over 120 days but I have just serviced my R1200GS and have the same 3 faults. I have only just got the GS 911 so do not know if the faults were showing before. Has anyone solved the mystery? Are they genuine faults. Thanks.

E5942C CAN message from SEB timeout.
(Sensorbox_ID1_Motorrad_2010)

E5942E CAN message from SEB timeout.
(Sensorbox_ID4_Motorrad_2010)

E59468 No CAN message for Sensorbox_ID7 (from Angular (rotation rate) sensor/SEB)

WayneC

  • Beta testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 949
  • Karma: +18/-1
Re: Error codes after service
« Reply #16 on: July 16, 2019, 11:51:12 AM »
This topic has not been posted in for over 120 days but I have just serviced my R1200GS and have the same 3 faults. I have only just got the GS 911 so do not know if the faults were showing before. Has anyone solved the mystery? Are they genuine faults. Thanks.

E5942C CAN message from SEB timeout.
(Sensorbox_ID1_Motorrad_2010)

E5942E CAN message from SEB timeout.
(Sensorbox_ID4_Motorrad_2010)

E59468 No CAN message for Sensorbox_ID7 (from Angular (rotation rate) sensor/SEB)

Can you give the precise model, it will be in the start of the Autoscan, & whether the faults are currently present ?

Gazair

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Error codes after service
« Reply #17 on: July 16, 2019, 12:14:25 PM »
Hi
The base system version of the GS911 is 0.254-0.166. The bike model no. is: R1200GS (K50) Factory level K001-18-11-500, Actual I-Level K001-15-07-522, Latest I-Level K001-14-08-500. Hope this helps. Many thanks.

Dill

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: Error codes after service
« Reply #18 on: August 10, 2019, 02:09:35 PM »
Is there any news on these faults yet, I have just purchased a 2014 GS and these three faults are present too.

Regards

Dill 

Mornay

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 125
  • Karma: +4/-0
Re: Error codes after service
« Reply #19 on: August 13, 2019, 08:16:06 AM »
Hi guys,

No new news as of yet. The faults still seems to be false positives, only appearing after a dealer firmware update. Best bet would be to print the codes and take it directly to the source - the dealer.

Mornay

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 125
  • Karma: +4/-0
Re: Error codes after service
« Reply #20 on: August 13, 2019, 09:40:25 AM »
Dill, will you send an autoscan to our support helpdesk please?

http://www.hexcode.co.za/contact-us-1

Dill

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: Error codes after service
« Reply #21 on: August 13, 2019, 10:48:44 AM »
Hi Morney thanks for getting back to me. I have just sent a copy of my AutoScan as requested.

I have been in touch with my dealer and they connected my bike up to there scanner, and these faults didn't show on there equipment. The technician confirmed that everything on my bike was working as it should.

He did advise me to connect the red plug for Enduro Pro and to scan again as these faults were connected to Enduro Pro if that makes sence.

Regards

Dill